W środę 29 września miało miejsce niecodzienne kulinarne wydarzenie zorganizowane przez naszą Bibliotekę we współpracy z Akademią Szkolnictwa. Uczniowie przygotowali na podstawie domowych receptur pochodzących z przepiśników mieszkańców Inowrocławia i okolic pyszne dania. Na degustacyjnym stole znalazły się m.in.: pierogi z ziemniakami i serem, pierogi leniwe, tort sucharkowy, popularne kiedyś ciasto- „Fale Dunaju”, faworki drożdżowe, zupa „kwas” i jeszcze wiele innych smakowitych potraw.

Wspaniałe aromaty, smaczne jedzenie pobudziły zmysły smaku, węchu zaproszonym na degustację gościom. Impreza, oprócz doznań smakowych stała się również okazją do kulinarnych wspomnień.

 

Działanie zorganizowano w ramach projektu „Było minęło, czy przeminęło?” dofinansowanego ze środków finansowych Ministra Kultury, Dziedzictwa Narodowego i Sportu pochodzących z Funduszu Promocji Kultury.